Dinamično sjedenje

dinamicno-sjedenje

ERGONOMIJA JE VAŽNIJA NEGO IKAD PRIJE

  • Sati sjedenja za računalom i nedovoljno kretanja uz ostale moderne radne navike dovode mišićno-koštani sustav u stanje stresa. Rezultat toga je da tijelo reagira bolovima povezanim s radnim mjestom i okruženjem za koje nije predviđeno.
  • Oko 11 milijuna radnika trenutno pati od bolova u leđima povezanih s radom dok dvije trećine njih osjeća da njihova kvaliteta života pati zbog trenutnog stanja.
  • Tu dolazi do izražaja ergonomija. Ona stvara dobre uvjete za rad ljudima tako da svoje zadatke obavljaju na optimalan način, koji čuva njihovo zdravlje.

PREVENCIJA JE BOLJA OD LJEČENJA

  • Položaj zdjelice igra ključnu ulogu u održavanju ergonomskog, aktivnog i uspravnog držanja. Kako je prevencija bolja od liječenja Dauphin je razvio inovativne mehanizme sjedala koji omogućuju kretanje.
  • Automatsko podešavanje nagiba sjedala pruža podražaje za ispravljanje kičmenog stupa, ublažava napor na tijelu i sprječava kronične bolesti.

 

NEPRAVILAN POLOŽAJ BR.1: OKRUGLA KRALJEŽNICA:

NEPRAVILNO-SJEDENJE

 

Pasivno sjedeći položaj oslabljuje posturalne mišiće, a intervertebralni diskovi izloženi su jednostranom stresu.

Pritisak na živce utječe na probavu, disanje i začeće, a  rezultat svega su mišićna napetost, bol, upala i gubitak pokretljivosti.

zdravo sjedenje

 

Kroz ergonomiju sigurno povećamo produktivnost. Važno je održavati prirodni dvostruki S oblik kičmenog stuba, te da leđni mišići podupiru kralježnicu u uspravnom položaju. Pokret ublažava naprezanje mišića i time se povećavaju performanse i koncentracija.