Zdravo sjedenje

Na ovom dijelu stranice uz redovite nove stručne članke opisivati ćemo što to znači zdravo sjedenje.

STVARAJUĆI NAJBOLJE, BOLJE JE ZA NAŠU PLANETU

Novi Aeron – s plastikom izvučenom iz oceana

U Herman Miller-u došlo je do poboljšanja Aeron stolice, koja je prije gotovo 30 godina u potpunosti promijenila percepciju onoga kako bi uredska stolica trebala izgledati te koje bi joj trebale biti performanse. Dodavajući plastiku koja je izvučena kao otpad iz oceana u tijelo same stolice, sve bez umanjivanja onoga što je čini najboljom radnom stolicom na svijetu.

Više

DINAMIČNO SJEDENJE

Sati sjedenja za računalom i nedovoljno kretanja uz ostale moderne radne navike dovode mišićno-koštani sustav u stanje stresa. Rezultat toga je da tijelo reagira bolovima povezanim s radnim mjestom i okruženjem za koje nije predviđeno.

Oko 11 milijuna radnika trenutno pati od bolova u leđima povezanih s radom dok dvije trećine njih osjeća da njihova kvaliteta života pati zbog trenutnog stanja.

Više

OSJETITE URED

Svijet oko sebe doživljavamo svojim osjetilima koja nam omogućuju da vidimo, osjetimo, čujemo i okusimo sve u životu. Ured je mjesto na kojem provodimo veći dio radnog dana pa bi trebao utjecati i na naša osjetila – trebao bi nadahnuti zaposlenike svojim privlačnim dizajnom, potaknuti ih ugodnim mirisom ili ih smiriti opuštajućom glazbom.

Više

PROSTORI ZA STVARANJE: URED ZA POKRETANJE PODUZEĆA

Za svako pokretanje novog posla, kreativni postupak bit će malo drugačiji i zahtijevati će različite prilagodbe uredskog prostora. No, bez obzira na individualnu prirodu samog posla, neka rješenja zasigurno će podržati optimizaciju rada i pomoći u razvoju potencijala tima.

Više

UREDSKA ERGONOMIJA

Uredska ergonomija ne znači samo udobnu i pravilno namještenu stolicu. Također se zalaže za cjelokupni pristup koji omogućuje ljudima da uredske alate i uređaje prilagode svojim fizičkim i mentalnim sposobnostima. Naša su tijela namijenjena stalnom kretanju. Ne možemo biti kreativni i produktivni dok 8 sati provodimo na jednom mjestu. Dakle, kako biste trebali potaknuti svoje zaposlenike da koriste cijeli uredski prostor? Kako biste trebali urediti radno okruženje tako da podržava zdravlje vaših zaposlenika?

Više

PLAY & WORK

Uredski prostor može imati pozitivan utjecaj na atmosferu na radnom mjestu i podržati izgradnju društvenih odnosa. Pravi dizajn ključ je uspjeha.

Sofe Play & Work mogu se koristiti u zonama za opuštanje i neformalne sastanke, a zahvaljujući visokim, tapeciranim pločama, mogu postati mirno mjesto za koncentrirani rad.

Više

SOHOS – mali uredi

SOHOS je novi brend tvrtke Nowy Styl (koja je europski predvodnik u opremanju ureda i javnih prostora), a među mnogim idejama za uređenje ureda koje nude iz SOHOS-a dolazi i ona o uređenju malih ureda.

Više

UREDSKA STOLICA BJARG

Ovo je Bjarg – uredski stolac nastao nadahnut razgovorima i konzultacijama s klijentima u Skandinaviji i točno je onakav kako se očekivalo – pouzdan, izdržljiv i napravljen da traje.

Više

UREDSKA STOLICA INDEED

Dauphinova nova INDEED zaokretna stolica ne samo da zadovoljava najviše ergonomske standarde, već svojom profinjenom laganom konstrukcijom i vitkim dizajnom unosi dašak svjetlosti u bilo koji radni prostor – u tvrtki i kod kuće

Više