Ergonomija

Uredska ergonomija ne znači samo udobnu i pravilno namještenu stolicu. Također se zalaže za cjelokupni pristup koji omogućuje ljudima da uredske alate i uređaje prilagode svojim fizičkim i mentalnim sposobnostima. Naša su tijela namijenjena stalnom kretanju.  Ne možemo biti kreativni i produktivni dok 8 sati provodimo na jednom mjestu. Dakle, kako biste trebali potaknuti svoje zaposlenike da koriste cijeli uredski prostor?  Kako biste trebali urediti radno okruženje tako da podržava zdravlje vaših zaposlenika?

ergonomske-radne-stolice

Izazovi

4 pravila za zdraviji rad

Koristite 100 % ergonomsko radno mjesto

egonomija

Dok radite 50 % sjedite, 25 % stojte, 25 % hodajte

egonomija

Vodite brigu o svom vidu

egonomija

Vježbajte

egonomija

Prilagodite svoju radnu jedinicu vašim potrebama.  Sjedite aktivno: naslonite se nazad i pustite da se vaša leđa odmaraju dok razgovarate, koristite opciju sa sjedenjem potom ustajanjem dok ste za stolom – stojte periodično kratko vremena.

Promijenite svoju radnu poziciju 4-8 puta u danu, pomaknite se barem na dvije minute svakih pola sata dok ste za stolom

Brinite o svom vidu, svakih 20 minuta maknite pogled sa računala prema udaljenom objektu, nečem zelenom ili zatvorite oči na 20 sekundi

Odmaknite se od svog stola, rastegnite svoj leđa i ramena, opustite svoje zglobove i istegnite svoje noge

Ergonomska rješenja

Visoko tehnološke stolice

Uredske stolice opremljene su sve naprednijim mehanizmima koji omogućuju korisniku da se nasloni unatrag na naslon ili osigura mikro pokrete za njegovu zdjelicu, bokove, trup, ramena i vrata. Korisnikova kralježnica čvrsto je podržana u svakom trenutku, čak i kad korisnik promijeni položaj tijela. Takozvana dinamička podrška omogućuje korisniku oslobađanje napetih mišića i minimizira rizik od ozljeda. Štoviše, stolice su dizajnirane tako da mogu odgovarati prirodnim oblinama ljudskog tijela i smanjiti nepotrebne pritiske, npr. ispod koljena korisnika.

visoko-tehnoloske-stolice

4ME

Ergonomija i udobnost – očito su bili inspiracija Martinu Ballendatu tijekom dizajniranja linije 4ME. Fotelja je savršen primjer kako se vrhunski dizajn može kombinirati s funkcionalnošću.

vrhunske uredske stolice

Navigo

Funkcionalna i pravilno namještena stolica temelj je uredske ergonomije. Navigo je idealno rješenje za moderne poslovne prostore.

nowy-styl-sail-stolice

Sail

Transparentnost, lakoća i čista elegancija. Ove 3 ključne riječi opisuju novu obitelj proizvoda Sail u njezinim najvažnijim karakteristikama. Osim raznolike funkcionalnosti, sloboda kretanja i udobnost igraju značajnu ulogu kod Saila, što je posebno olakšano vitkim i fleksibilnim dizajnom naslona.

ZBOG BRIGE ZA DOBROBIT

U Nowy Styl-u prije svega žele pomoći svojim klijentima u stvaranju najboljih mogućih radnih mjesta i pružiti im najnovija ergonomska rješenja. Zato surađuju s najboljim svjetskim dizajnerima, redovito prate nove mogućnosti i ugrađuju proizvode s novim mehanizmima koji povećavaju njihovu udobnost i funkcionalnost. Njihovi odjeli za upravljanje proizvodima i implementaciju proizvoda odgovorni su za sve ove aktivnosti.

Dobrobit korisnika važna je koliko i njihova udobnost, zbog čega ne paze samo na svoje proizvode, već i na cjelokupno radno okruženje. Istražuju organizacije i savjetuju klijente o akustičnosti, pristupu dnevnom svjetlu, broju i vrsti uredskih zona itd. Također im pomažu odabrati pravi stil uređenja koji odgovara tvrtki, stvarajući atmosferu koja privlači talente i povećava zadovoljstvo zaposlenika.

moderan-ured