SOHOS - mali uredi

SOHOS je novi brend tvrtke Nowy Styl (koja je europski predvodnik u opremanju ureda i javnih prostora), a među mnogim idejama za uređenje ureda koje nude iz SOHOS-a dolazi i ona o uređenju malih ureda.

Mali ured ne treba biti ograničenje. Odabirom pravog namještaja možete stvoriti prostor koji nije samo funkcionalan, već i estetski ugodan.

sohos mali uredi

Odlučite se za minimalizam

Odabir jednostavnog namještaja male veličine pomoći će vam da postignete dva cilja jednim potezom. Prvo, uštedjet ćete prostor. Uredska stolica s masivnim naslonom ili radni stol veći nego što vam treba primjeri su namještaja koji se lako mogu zamijeniti drugim modelima, a da pritom ne izgubite funkcionalnost. Drugo, držeći se jednostavnih oblika izbjeći ćete pretrpavanje prostora gomilanjem stvari. Neki namještaj može obavljati više funkcija ili biti prilagodljiv raznim zadacima – razmislite kako možete iskoristiti ono što imate. Apsolutno uklonite sve nebitne predmete. Sloboda kretanja je na prvom mjestu!

Osvijetlite unutrašnjost

Ako vam je prostora malo, postoje metode kojima ga možete vizualno učiniti većim. To ćete najlakše učiniti ako odaberete svijetle boje namještaja i zidova. Iako izražajni detalji mogu dodati karakter prostoru, ne biste ih trebali imati previše jer će se prostor osjećati preplavljeno, što će negativno utjecati na raspoloženje vaših zaposlenika. Osvjetljenje također ima svoju ulogu, zato ne dopustite da bilo koji kut ostane u mraku. Obratite pažnju na podnice i tepihe – ujednačen pod, prekriven od zida do zida, poznati je trik kako bi soba izgledala veća.

sohos mali uredi
sohos mali uredi
sohos mali uredi

Planirajte sve do stropa

Zašto se ograničiti na pod? Zidovi su izvrsno mjesto za vješanje ormarića koji će vam pomoći u organizaciji radnog mjesta. Modeli s vratima najbolje će funkcionirati u uskim sobama, jer se pomoću njih može sakriti puno sitnica kako bi se izbjegao nered u prostoru. Također, možete upotrijebiti zidne kuke i plutene daske kako biste održavali uredski materijal urednim i time uklonili „pritisak“ sa radnih površina koje će ionako biti male. Kada odabirete stol, odlučite se za onaj s ormarićima ili ladicama, inače riskirate izgubiti puno prostora koji se nalazi ispod stola.

Pobrinite se da je tiho

Ako u otvorenom tipu ureda ne brinete za akustiku a imate čak nekoliko ljudi u sobi, gotovo je nemoguće usredotočiti se. Stoga vrijedi odabrati predmete koji mogu zvučno izolirati prostor. Započnite s tapeciranim namještajem i tepisima. Možda će biti potrebne i zvučno izolirajuće ploče, ovisno o prirodi posla. Imati zasebnu malu telefonsku prostoriju ili prostoriju za fokusirani rad može pružiti dodatnu udobnost zaposlenicima koji te prostore mogu koristiti za pozivanje kupca ili izvršavanje zadataka koji zahtijevaju koncentraciju i tišinu.